Saturday, April 24, 2021

Black To the Future

Black To the Future (Dok, Belgia) prk 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black / Brown / Cascadian Dark" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double Black" ja 3,65 punkti

Tootjainfo: "Double black IPA met Sabro en Colombus"

Väike purk, sildil mitte-poliitkorrektne vihje nimeandvale filmile :) Tumekollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroom on huvitavalt veider - siin kohtuvad röstitud kookos ja seep :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas ning röstine. Keskmaitse - magus-mõrkjas, veidi kõrbenud ja biskviitne. Lõppmaitse muutub puidusemaks, tuhmilt vaiguseks ja miskipärast kadakavaiku meenutavaks ... veidi kõrbenud kadakavaiku. Järelmekk omandab hapukama ja vürtsikama värvingu, humal hakkab vaikselt hammustama, kuid taandub siis kõrvetatud linnaste varju.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga nii ja naa rüübe. Topelt-IPA ootustele ei vasta ta nüüd küll kuidagi, röst on ära söönud keha, samas lihtsalt musta IPAna on ta ju täiesti hea.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment