Friday, April 2, 2021

Grapefruit Serendipity

Grapefruit Serendipity (Lervig, Norra) alc 9,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 96 punkti! Untappd ütleb "IPA - International" ja hinnang 3,74 punkti.

Tootjainfo "We've gone fruit crazy this month with more than 3 fruit beers (if you want to include a few more on external collaborations) here we have a serendipitous development of a beer. We had a big IPA in the tank which we felt needed some diversity... Many other fruit beers are trending, some low abv and some no abv... so lets hit you on the high side with a 9,2% ABV DIPA style and give it what it needs...Grapefruity goodness! The Grapefruit is subtle but gives it some tangy sharpness that together with the huge hops gives the otherwise sweet booziness a crisp & drinkable touch"

Gambrinuses kranist kaasa võetud kraam, seega puudub disainimoment. Kollakas sõrmepaksune vahukiht on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt sügav punakaskollane. 

Aroom -  tihkelt vahane ja humalane, vaigune ja magus-mõru. Vana männivaik ja kanarbik. Parafiin ja tilgake kampolit.

Esmamekk on raske kehaga ja jämedalt magus-mõru, greibimarmelaadi meenutav. Keskmaitse - jaaaa, marmelaad on õige sõna! Kanarbikumeega tehtud männivaigu marmelaad. 

Lõppmaitse - täidlane, raskelt magus-hapu. Ammu pole topelt-IPA puhul tundnud nii toekat keha, mis ei kaasneks liigse magususega. See siin EI OLE liiga magus, vaid oivaliselt tasakaalus mõru ja hapu ja vürtsi ja kärtsu ja tuntava alkoholise soojusega. Ei, mitte häiriva, vaid võimsa ja tajutava ... hmmm ... tugevusega. Monumentaalsusega, oleks vist õige sõna!

Järelmekk. Taaskord marmelaad. Mandariivkoorepovidlo. Greibidžemm. Taruvaiguga tembitud meevein. Ohtsa taruvaigu ja suiraga. Peaaegu liiga mõruks aetud, kuid siiski mitte. Peaaegu et kore, kuid siiski mitte. 

MEGA. See jook on MEGA! Vaatamata sellele, et on aru saada mõningane väsimus. Vaatamata sellele, et see jook on raske nagu ratsavägi. Vaatamata sellele, et sa tead, et üle ühe klaasi seda juua ei maksa ... aga sa võtad veel ka kolmanda!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment