Thursday, April 22, 2021

Meteoro

Meteoro (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 7,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Sour - Fruited Gose" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial gose, brewed with rye, infusion of juniper branches and loads of fresh juniper berries in the mash.
Beautiful rye gose as a base, fluffy and sweet feeling, estonian ryebread, tart but not acidic with enough of the salt to really give it a briny edge.
The flavors here arent subtle at all, its intensely flavored. The juniper is strong and the salt dries it all up fast in the finish. Rye gives an nice sweetness. Just a little pucker at the end, a spruce and wood note from juniper branches.
Why Meteoro, rye and junipers?
Because Saaremaa, Estonian biggest island is famous for Kaali kraater. Kaali is a group of nine meteorite craters in the village of Kaali in Saaremaa. Most estimates put its formation shortly after 1530-1450 BC. It was created by an impact event and it is on of the few inplct events that has ocurred in a populated area.
In Saaremaa they make the best homemade sourdough ryebread, dark, with nice crust, malty and even bit sweet.
IBU 8"

Keskmist kasvu purk, sildil kadakamarja meteoor. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõnda aega, haakudes mõneti ka klaasiseintele. Õlle värvus - häguselt kollane. Aroom - hmmm, rukki peenleib kadakamarjadega?

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus, täidlane, hapukas ja õõõrnalt soolane. Keskmaitse muutub puiduseks, vaiguseks ja samas üleküpsenud jõhvikate taoliselt hapukaks. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, soolane ja ikka kohe jämedalt kadakavaigune ... noh umbes nagu oleks kadakapõõsas koos mullaste juurtega blenderisse visatud ja õllesse segatud. Järelmekk - magus, vaigune, rukkine, veidi läila oma magusa, vaigu ja heina segus, samas ka soolaselt kuivapoolne ja hapukas ... kummastav ja samas kütkestav.

FRIIGIKAS! Superlahe friigikas. Midagi tõsiselt omanäolist ja ülevõllist. Imperial gosed on enamasti alati head mõtted, kadakamarjaga on aga see imperaator hulluks aetud ning see on tore!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment