Thursday, April 22, 2021

Ray of Hop

Ray of Hop (Axiom, Tšehhi) prk 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 75 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,82 punkti

Tootjainfo: "Our new IPA, fruity, bitter, still very enjoyable
IBU 25"

Keskmist kasvu purk, sildil õhk täis humalaid. Valge vaht täidab pool klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese hämuga kollane. Aroom on magus, troopiline, mahlane, meelitav ja siiski humalane. 

Esmamekk on keskmisest krõps raskema kehaga ja mõru. Noh ikka kohe korralikult mõru ja sutike magus sinna taha vaid fooniks. Keskmaitse muutub magusamaks ja hapukamaks ning mahlasemaks, vaigusemaks ja veidi kuivemaks . Lõppmaitse - mõrkjas-hapukas ... või siiski mõru-hapukas. Järelmekis aga jõuab kohale lõhnast tuttav troopiline magusus, mis lööb raskepärase mõru raamistiku sees särama kui vääriskivi sõrmuses.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-mõru-magusa buketiga Übertaseme rüübe. Lõhn ja maitse ei lähe kuigivõrd kokku, ootus troopilise mahlasuse osas põrkub vastu mõru kivi kildudeks ... kuid lõpuks saavutab siiski üsna kena harmoonia.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment