Saturday, April 17, 2021

Extremum Fato Rye Whiskey BA

Extremum Fato Rye Whiskey BA (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Coffee" ja hinnang 4,39 punkti.

Toojainfo: "Rye whiskey barrel aged Imperial Stout. Brewed with Ethiopia Beloya coffee in collaboration with Kokomo coffee roasters."

Väike lihtne pudel, hõbesilt ja vahakael loovad kõrged ootused. Mustjas sõrmepaksune vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - absoluutselt sünkjasmust. 

Aroom - rukkileib! Kõrgekaliteedine must rukkileib. Rukkileva-vaht, mis on kaetud musta rummi tarretisega. Raugel kohvine.

Esmamekk. Raske, mõrkjas, magus, röstine, leivane, leivakreemine. Rummine. 

Keskmaitse - rummirosinad. Musta, aga magusa šokolaadiga kaetud rummirosinad. Rummi-kakaokreem mustal leival.

Lõppmaitse - röstpähklid, röstitud rosinad, rummikook. Kakao ja viski ... jaaaa, nüüd lõpuks tuleb esile ka viski, mis aga huvitaval kombel õhendab joogi keha.

Järelmekk. Magus pähklikreem. Röstitud must leib ja must seesam ... hmmm, kuskohast see must seesam nüüd keelele või meelele tuli? Alkoholine soojus ja veidi metalne hapukus.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-hapukas-sooja-alkoholise-magus-mõrkjas buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE. Rukkiviski on olemas, imperial stout on olemas, aga kokku nad ei mängi sellist kosmilist maitsemuusikat, mis paneks õnnest ohkama. Ja kohvine pool, mis peaks selle joogi juhtlõng ja selgroog olema, jääb pigem leebeks fooniks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment