Friday, April 2, 2021

Vikatimees

Vikatimees (Suurupi, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol.

Tootjainfo: "Reaper ale
IBU: 1,6 mln"

Väike lihtne pudel, sildil pipravikatimees. Kuna pruulmeister soovitas avada pudelit väga ettevaatlikult, siis tegin seda dušinurgas ... ja see sai õigesti tehtud :) Peale esmast vahupurset jätkus vahtu ka 2/3 klaasi jagu, aga siis kadus ta ka kähku. Õlle värvus - ettearvatult mudrune.

Aroom ... nohhhhh, siin pole kahtlustki, et tšillilembene vana Gambrinus rõõmustab. Ehkki see lõhn on tolmune nagu enamasti heledatele tšilliõlledele omane, on juba sõõrmetes tunda vürtsist kõhelust.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magusakas, aegamisi hakkab kruvima tšillitorge. Keskmaitse - hapukas ja pudrune, kuid keeeenasti vürtsine. Lõppmaitse - see on üks mõnus tšillileotis, kas teate :) Järelmekk - vürtsitaseme eest kuhjub plusspunkte, muu eest aga kerib miinuseid

Väga vastuoluline jook. Igasuguste selliste lisanditega õlled, mille puhul on sissejääva hõljumi tõenäosus, kasvab ka ülekarbo oht. Enamik koduseid tšilliõllesid kipub seda teed minema, avamisel lääb see aga põhjast pärmisodi lahti ning rikub joogi väljanägemise ja ka maitseomadused. KUID - selle tšilli-villi-billi elamuse eest tahab vana Gambrinus siiski kiita :)
--
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment