Wednesday, April 21, 2021

Jäääär

Jäääär (Tanker, Eesti) pdl 0,44 l. alc 7,6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "IPA - New England" ja hinnang 3,95 punkti

Tootjainfo: "Crisp and hazy NEIPA with balanced bitterness. Made with Lotus and Ekuanot hops to squeeze out orange, vanilla and berry notes.
The perfect beer to greet spring with and celebrate the end of the age of ice. Collaboration with our dear friends from Ice Breaker Brewing Co.
IBU 60"

Keskmist kasvu purk, sildil palju siniseid varjundeid. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasi, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on lahedalt mahlane, ananassi, vanilje, mango ja kookose ning apelsini segune. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõru. Keskmaitse - kerge humalahammustusega, mandariinikoorene, kuivapoolne ja litšimarjane. Lõppmaitse - hapukama servaga, veriapelsini ja kookoseküpsise ning raudrohu segune. Järelmekk muutub korraga magusalt mahlaseks, meenutades mõrkjamat pirnikonservi ... ja huvitaval kombel tulevad meelde ka kuivatatud maasikad.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõru-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõru-magus-mõru buketiga ÜBERTASEME rüübe! Väga meeldivalt jõuline ja samas tasakaalus olev NEIPA, kus on olemas kõik oodatud näitajad: hägusus, mahlasus ja humalahammustus, kuid ükski nendest pole ülemääraselt teistest eespool.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment