Tuesday, April 20, 2021

Retro Gamer

Retro Gamer (Tanker, Eesti) pdl 0,44 l. alc 4,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Light bodied sour wheat beer brewed with cherries. Light red color reminds you of cherry juice.
IBU 5"

Keskmist kasvu purk, sildil on suisa mitmeti retrot :) Roosa vaht täidab pool klaasi ja püsib üllatavalt kaua berliineri kohta. Õlle värvus - uduselt helepunane. Aroom on jogurtine ja marjaselt hapukas, ehkki kirssi ei oskaks siit küll ära tunda.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse - hapu ja magusakas, pigem punase sõstra kui kirsi laadne. Lõppmaitse ... eee ... kas siin on Citra humalat kasutatud? Tollele humalale omane mekk jookseb läbi hetkeks, selline ruraalne, et nii leebelt öelda. Järelmekk muutub jälle pehmelt ja jogurtiselt hapu.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapu buketiga HEA taseme rüübe. Tore ja üldmarjane mahlane janukustutaja, aga no tee või tina, vana Gambrinus ei oska sellest joogist kirssi tuvastada (pigem räägiks nt punasõstra ja aroonia segust). 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment