Wednesday, April 28, 2021

Bistrampolio mõisa õlu. Tume šokolaad

Bistrampolio mõisa õlu. Tume šokolaad (Aukštaitijos, Leedu) pdl 1,0 l alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Schwarzbier / Black Lager" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Dark Ale" ja 3,13

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "unfiltered chocolate black beer
This 6% strength beer is brewed from a combination of five malts - light Pilsner, Munich, caramel, black and chocolate - which gives the beer a dark mahogany color and a subtle bitterness and aroma of dark chocolate. Presenting this beer cool (about 12 ⁰C) reveals its true aroma and taste.
IBU 15"

Suur kääniskorgiga pudel, sildikujundus stiilselt lakooniline. Kollakas-pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom on leivane ja ... noh ja ongi lihtsalt ja koduselt leivane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse - tugevalt röstine, kakao ja leiva segune, veidi hapukam. Lõppmaitse - magus ja röstine, tinglikult võiks seda ju ka isegi šokolaadiseks nimetada, kui ta rohkem siiski leivakooriku moodi poleks. Järelmekk - tihke, sametine ja nüüd juba tõesti ka šokolaadine. Kõige-kõige lõpuks hakkavad keelenurgad ka kenasti vürtsikalt õhetama, pannes kogu maitsepildi kenasse raamistikku. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Lõpuks ometi üks leedu õlu, mis ei maitse nagu traditsiooniline leedu õlu (magus ja ürdine). Noh ega ta pole ka mingi eriline meistriteos, aga viisakalt tehtud tume õlu, mida pole patt ka mitu suurt klaasitäit ära juua ... noh ja see vist õigustab ka seda jaburalt suurt üheliitrist massiivset pakendit.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment