Wednesday, April 14, 2021

Louve

Louve (La Source, Belgia) prk 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang 80 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,85 punkti.

Tootjainfo: "A smooth Double IPA dry hopped with Citra, Hallertau Blanc and Simcoe.
IBU 50"

Väike purk, sildil vist rebased? Valge vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib kaua, haakudes kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane .... eee ... topelt-IPA puhul on see nüüd küll kummaline sissejuhatus.

Aroom. Hmmmm. Topelt-IPA'd on tavaliseltväga aromaatsed tegelased, see siin on aga leebelt sidruni ja seebi segune. Mitte halvas mõttes, aga absoluutselt ootustele mitte vastav.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus, linnaseline ja vähese heinase mõrkjusega. Keskmaitse - hapukas, isegi ehk hapu ... sidrunidžemm mustkaatpähkliga? Lõppmaitse - mõru-magus, alkoholine. Järelmekk - mõrkjas-magus, alkoholise soojusega, limoncellolik.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magus-mõrkja buketiga kentsakas rüübe. Nohhhhh, halb ta ju pole. Kodune katse teha sidruninastoikat ehk? Aga no topelt-IPA on ta võib-olla ehk ainult kraadi järgi, ei värvus, lõhn ega maitse ei lähe ootustega karvavõrdki kokku.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment