Tuesday, June 25, 2019

Albert The Great Batch #2


Albert The Great Batch #2 (In Peccatum, Hispaania) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Stout - Imperial" ja hinnang 40. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja 3,78 punkti

Tootjainfo: "Cinnamon Roll & Chocolate Chips Cookie Stout, two of our favourite sweets to go, together in a bottle
IBU 55"

Väike lihtne pudel, väärikas must-kuldne sildikujundus ja vahakaelus loovad kõrgendatud ootuse. Kollakas-pruun täidab üle poole klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - must. 

Aroom valmistab esimese hooga pettumuse - kaneeli ja šokolaadi ootus jookseb alul üsna tühja, selle asemel on vaid vähese alkoholise vinega magusus. Kui aga piiiiikalt ja aegamisi sisse hingata, avaneb sootuks teine pilt - lubatud toonid on olemas, kuid nende kuulmiseks peab ise vagusi olema ja mitte liiga suure hooga oma nospliga sissepoole mühistama.

Esmamekk on raske ja magus. Raske ja vürtsine ja tummine ja maitsetihe sellisel määral, et võtab keeleotsa veidi tuimaks. 

Keskmaitses ilmub keelele kummaliselt gaasiline kihelus ja suu täitub mullivahuga ... harjumatult hiline karboniseerung sellise kanguse ja tihkusega joogi juures.

Lõppmaitse on mõrkjas-magus, tugevalt röstine, kaneeline ja šokolaadine ... kõik see mis lubatud, tõstetud veidi alkoholise pjedestaalile ja kaetud magus-kõrbenud vaabaga.

Järelmekk muutub hapukamaks, kuivatatud-kõrvetatud pohlade taoliseks, kõrbemamineva šokolaadistritsli kooriku ja jõhvikatega tehtud piparkookide (??? kas see on hea mõte) vahepealne.

Väga raske kehaga, ülekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-vürtsika-magusa buketiga omamoodi põnev rüübe. Ülekarbo segab joogist päris täpselt aru saamist, kuid omanäoline ja ehk seetõttu ka meeldejääv kraam ikkagi. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment