Tuesday, June 4, 2019

My Heart's in the Highlands


My Heart's in the Highlands (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 21,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked - Other" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "Smoked Beer" ja hinnang 3,4 punkti

Tootjainfo: "Single malt peated ale aged in sherry barrels"

Väikest kasvu pudel, läbipaistval sildil luulereake mäenõlval. Vähene valge vahukirme kaob kiirelt ja jäljetult. Joogi värvus - kirkalt pronksikarva merevaik.

Aroom. Njaaaaaaa. Viski ju. Turbane viski. Mitte rämeturbane, aga sihuke mõnus, maalähedane ja kodune. Magus, linnaseline, karamelline, veidi pähkline. Paar kuivatatud maasikat. Vaarikavarred. Ja viski, eks ole! Ilma tavapärase viski terava alkoholitorketa.

Esmamekk. Hooooo. Jaa-jaa. Viski. Noh ikka kohe päris viski kohe. Pehme ja ilus. Viski.

Keskmaitse. Turvas ja viski. Suits ja viski. Soe viski. Ilus viski. Lahja viski kohta, aga ikkagi viski.

Lõppmaitse. Kas olete kunagi sellist lollust teinud, et allveelaevana uputanud viskiklaasi õllekannu sisse? Seda tehakse mõistagi odava viskiga ja sama odava õllega. Aga kui olete teinud, siis saate aru. See siin ei ole odav. Oh ei, see on kvaliteetne ja hea kraam. Ainult et kvaliteet-viskiga ja -õllega allveelaeva ei tehta. Aga näe Lehe omad tegid.

Järelmekk. Karamelliseerunud pähklid ja kuivatatud maasikad, üle kallatud viskiga. Ja siis vist lahjendatud hea leivakaljaga. Ning segatud. Segatud, mitte raputatud! Või oli see vastupidi.

Lehe rahvas tegi seda jälle. Pani endast rääkima, jutt saadetuna kergest pearaputusest ja üksteise käest küsimisest - kas need sellid on päris põrunud? Et kuidas ja kas ja miks? Et Kuidas Nii, et hakkad õlut tegema, aga välja tuleb viski. Noh olgu, lahja viski. Aga sihuke kuramuse hästi maitsev viski! Õllede paralleelmaailmast pärit tegelane. Reinheitsgebot oleks nagu järgitud, aga tulemus on sügavalt ebanormaalne. GENIAALSELT HULL TEGU!

No comments:

Post a Comment