Saturday, June 22, 2019

Black Inverno


Black Inverno (In Peccatum, Hispaania) prk 0,5 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Stout - Imperial" ja hinnang 86. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja 3,86 punkti

Tootjainfo: "After the success got by INVERNO, collaboration between Malte and In Peccatum, both evil minds joined to create the most savage Imperial Stout ever known. This Imperial Cocoa Coffee Smoked Rye Stout of 12% ABV is the thickest and darkest beer you have ever imagined, brewed with cold brew Arabica coffee and pure cocoa, beside of a lot of evilness... "

Väike purk, sildil kitsekolbaga naisolevus. Pöidlapaksune pruun vahrt pole küll kuigi püsiv, kuid haakub kena ja ühtlase vahurandina klaasiseinale. Õlle värvus - kirkalt, aga sünkjalt sünkjas-must.

Aroom - väga röstine. No kohe VÄGA röstine. Mustmõru šokolaad. Ei tea, kas šokolaadi saab röstida?

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mage??? Huvitav, kas see on see ülemäärase rösti efekt, mis on imp.stoudile omase magususe nii maha raspeldanud?

Keskmaitse - hapukas röst. Röstitud lagritsašokolaad. Röstitud pihlakad. 

Lõppmaitse. Röstitud mustikad. Röstitud aroonia. 

Järelmekk. Alles keelepära annab soojustundega teada alkoholist, kuid seda pole maitses absolutselt tunda.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mage-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga kentsakas rüübe. No kohe ikka väga veider, kuidas see röstiga liialdamine on ühest küljest ära söönud keha ja teisalt ära peitnud ka alkoholi. Kerge iiiri stoudi kuupitõstetud versioon.

No comments:

Post a Comment