Friday, June 14, 2019

Greipfrūtu IPA


Greipfrūtu IPA (Teika, Läti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - American" ja 3,42 punkti

Tootjainfo (läbi guugeltõlke): "American IPA brewed using grapefruit and adding rich hops both in cooking and in dry hops. 8g / L Cascade, Amarillo, Citra and Mosaic are added to bring out the citrus aroma and taste. "

Väike lihtne pudel, kojale omane silt seekord efektselt puna-kuldne. Erkvalge vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas ja mõõdukalt tsitruseline, kuid see on tuhm ja veidi seebine. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, õrnalt ja veidi sünteetiliselt greibine. Lõppmaitse muutub vürtsikaks ja mahlasemaks. Järelmekk muutub taas veidi seebiseks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga keskpärane rüübe. Vormiliselt täidab IPA kriteeriumid ju täiesti ära, aga üldpilt on tuhm ja veidi sünteetiline.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment