Friday, June 21, 2019

Baptist Saison


Baptist Saison (Steenberge, Belgia). pdl 0,75 l. alc 6,5 % Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,29 punkti

Tootjainfo: "Aroma: Citrus, hoppy
Flavour: Refreshing with a distinct, pleasant bitterness
Finish: Smooth acidic "

Madal matsakas pudel, silt igavalt lakooniline. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib kaua, ehkki kõredalt. Aroom on õrnalt magusakas ja ürdine, ehk isegi kergelt kummine. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse on hapukas, veidi vürtsikas, barbarissi ja kuivatatud pihlakate noodiga. Lõppmaitses tuleb esile hele kommisuhkur, vürtsikas lustipidu keelel leiab kuskilt takupõhjast muskaati ja valget pipart. Järelmekk on hapukas, mahlane, limonaadilik, düšessi ja lahja rummikokteili segune. 

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe! Seda võtaks kohe suure klaasiga ette, joob mulinal tühjaks, õhkaks õnnelikult ja võtaks teisegi. Ei, see pole midagi erakordset saisonide maailmas, lihtsalt väga hästi esitatud klassika.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment