Sunday, June 2, 2019

Karneval


Karneval (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang 93 punkti! Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja 3,95 punkti.

Tootjainfo: "An Imperial Dessert Stout with fresh flavours from raspberries, passionfruit and toasted coconuts. Brewed in collaboration with Mother Kelly’s London.
IBU 40"

Väike lihtne pudel, sildikujunduseks mõttetühi lapselik plätserdus. Sõrmepaksune mustjaspruun vahukiht kaob kiirel mühinal ja jäägitult. Õlle värvus - must.

Aroom - juba pudeli avamisel täidab pool tuba röstilõhn. Esmalt tundub see olevat röstitud linnaste suitsuse vine moodi. Lähemalt hapuka ja põgusalt suitsutatud ploomi järgi. Siis kangastub kääruke kõrvetatud rukkileiba. Aga ei kookost ega marju ei suuda lõhnas küll tuvastada. Või oota ... siiiiski-siiski ... kõrbenud vaarikamoos?

Esmamekk on raske kehaga ja hapukas-magus, üsna moosilik. Sihuke suhkruta keedetud vaarikamoos, millele on veel veidi mingeid muid marju-vilju lisatud. Paks moos.

Keskmaitse. Röstine-suitsune. Ploom. Kreek. Rosin. Veinis leotatud viigimari. SUUUR ja pehme, aga siiski kuivatatud ja taasimmutatud viigimari.

Lõppmaitse. Tihkeks keedetud kreegipovidlo. Oled sa Gruusia mägiteedel sõitnud? Vaat need mutikesed kes tšurtšellasid müüvad, pakuvad sinna juurde eri värvi rullikeeratud nahalaadseid marjatarrendi lehti. No vat see leht siin on tehtud suitsutatud kreegist.

Järelmekk. Kas see on kookos, mis hiirena nurka pages ja end marjahunnikusse peitis? Ilmselt siiski vaid tundus. 

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-magusa-hapukas-mõrkjas-magusa-hapukas-vürtsikas-magusa buketiga Omamoodi VIldakas DESSertRÜÜBE. Ei noh, ÜBER tuleb ju öelda, sest see õlu jääb meelde. Teisalt tuleb norida, et miks te kookost lubate ja siis ära peidate? Kõrbemise servale keedetud marjatarretis taasvedeldatud kujul ja veiniga segatult õlleklaasist voolamas. On see siis normaalne?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment