Saturday, June 15, 2019

Laudatur (XIX)


Laudatur (XIX) (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Strong Ale - American", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Strong Ale - American" ja 3,97 punkti.

Tootjainfo: "Special release. Annually we select barrels for this intense, multilayered and exquisite blended ale. A medley of Imperial Baltic Porter and Barley Wine aged in Heaven Hill bourbon and prestige cognac barrels. Aged to perfection and blended by our Barrel Master. Drink now, or cellar for years to come.
IBU 53"

Väike lihtne pudel, Laudatur-seeriale omane silt vastava uue arvuga. TUmepruun vaht täidab kiirelt kerkides 4/5 klaasist ... kas tõesti saab selle kangusega ja vaadis olnud õllel olla ülekarbo?

Õlle värvus - must. 

Aroom ... madonnnna ... see on õilis! See on väärikas! See on neetult paljulubav! plumm-plomm-ploominalivka astelpajukeedise ja murakanastoikaga!

Esmamekk. Ohhh kui pehme see on! Esimesed viis sekundit võid seda lonksukest rahulikult keeleotsalt hoida ja siis alles hakkab napsune kudistus märku andma kraadist.

Keskmaitse. Ploomiunistus, kreegimälestus, rosinaromantika!

Lõppmaitse. Ploom šokolaadis. Karamell-banaan šokolaadis. Kakaoliköör kirsikestas.

Järelmekk. Röstploom. Röstkirss. Risti-rästi-röstirästik.

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusaka buketiga Megatasandi rüübe. Ohtlikult maitsev, ohtlikult kergeltjoodav, ohtlikult võrgutav kraam. Ja mis peamine, millega vana Gambrinus on eri-eriti rahul, seekod ei pea andma mingeid põiklevaid soovitusi stiilis "jooge aasta pärast" ... ei, see kraam on KÜPS!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment