Tuesday, June 25, 2019

Ganz Besonders


Ganz Besonders (Amager, Taani) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Berliner Weisse - Flavored" ja hinnang 86 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja 3,66 punkti.

Tootjainfo: "Raspberry Berliner Weisse - first brewed for the Copenhagen Beer Celebration 2016.
IBU 22"

Väike lihtne pudel, sildil roosa võlurinna. Sõrmepaksune roosakas vahukiht kaob kiire kihinaga. Õlle värvus - kirkalt roosakas-punane. Aroom on sama roosa, magusakas-hapukas, mahlane ja vaarikane.

Esmamekk on kerge kehaga ja surtsakalt hapu. Keskmaitse muutub veidi magusaks, üle keele libiseb jogurtine noot ... ja huvvvvitav küll, miks aju genereerib siia juurde kerge kama varjundi? Lõppmaitse lisab sutsukese vaarikaseemnete mõrkjat parkivat olekut. Järelmekk on hapukas, kuiv ja väga kosutav.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapu buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Kerge, samas maitseküllane, kosutav ja janupeletav! Fantastiline suvejook, tõsi küll - paljudele võib ta suts liiga hapu tunduda. Miks ma ei ütle "über"? Aga selle pärast, et vaarikat ennast ei oska sirgjoonelise askorbiinise hapu seest kuigi selgelt tabada ... ning see veider kama-maitseline tajuhäire kummastab. 

No comments:

Post a Comment