Monday, June 24, 2019

Fourchette


Fourchette (Steenberge, Belgia). pdl 0,33 l. alc 7,5 % Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Strong Pale" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Tripel" ja 3,67 punkti

Tootjainfo: "A multiple-grains triple with Saaz and Spalt hops, brewed for the Ghent culinary, yearly event Fourchette."

Väike lihtne pudel, elegantselt mõjuv must-kuldne sildikujundus. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka mõningase pitsjäljena klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - no puhas belgia klassika - helekommisuhkur, kuivatatud heledad puuviljad ja kerge vürtsine värelus.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub nätskemalt magusaks ja mõnusalt vürtsikaks, justkui oleks heledaid viinamarju veeretatud muskaatpähkli ja rosepipra purus. Lõppmaitse annab juurde hapukama noodi, mis meenutab kuivatatud virsikuid ja samas pargib vähese mõrkjas-vürtsika särinaga keelekülgi. Järelmekk on magusakas-vürtsikas, dessertlik ja mõnuga joodav.

Keskmisest suts kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe! Puhas belgia klassika, rõõmu ja mõnuga ja ohtlikult kergelt joodav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment