Thursday, June 6, 2019

Gose-Moi


Gose-Moi (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Gose" ja hinnang 3,53 punkti

Tootjainfo: "Kuusevõrsemahla, Himaalaja soola ja koriandriseemnetega pruulitud gose
IBU 8"

Väike lihtne pudel, sildil vintis okkad. Sentimeetrine erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. 

Aroom - see on ju selge kuusepilastus! Kuusepidamatus, kui soovite. Kuuse ja koriandri ristpiste. Soolane mereline värskus kõige taga kergelt ohkamas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üllatavalt magus - sellist algust poleks goselt oodanud. Keskmaitses tuleb esile oodatud soolane foon - ja seda soola on meeldivalt tuntaval määral - ja selle peal aeleb ringi kuusevolask. Lõppmaitses hakkab kohale jõudma ka teine vajalik osapool ehk hapukas, mis antud juhul meenutab mingit huvitavat marinaadi. Järelmekk kuivatab vaiguselt keelepära ja naaseb osaliselt algsele magusale rajale, kus muutub lõpuks ka selgemaks koriandri rollitäitmine.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-soolakas-vaigune-hapukas-soolakas-magusaka buketiga Põnev rüübe. Gosena küll mõnusalt soolane, kuid ootamatult ja veidi häirivalt magusa olekuga kraam. Selle koja kuusemahlase seeria mitte kõige hiilgavam etteaste.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment