Sunday, June 2, 2019

Niki


Niki (Omnipollo, Rootsi) prkl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "APA" ja hinnang 63 punkti. Untappd ütleb: "APA" ja 3,63 punkti.

Tootjainfo: "Niki Citra Pale is our attempt at finding the perfect balance between the hoppiness of an IPA and the drinkability of a pale ale. Resting at 5.5 % abv and meditatively hopped with our single most favorite hop - Citra - it drinks as beautifully on its own as it does paired with fatty foods such as a pizza or a burger. Sit back, sip back and relax. Cheers."

Väike purgike, kontrastne kollane-lilla arusaamatu, aga silmatorkav kujundus. Valge vaht täidab pool klaasist, ei püsi küll kaua, kuid haakub muljateavaldavalt tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on mõrkjas, greibine ja murune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks ja vaigusemaks, meenutades veelgi enam greipi ... täpsemalt punast greipi. Lõppmaitse on hapukas ja kergelt vürtsikas, õõõõige pisut kirbe alatooniga, liikudes nüüd pomelo piirkonda. Järelmekk on karge ja veriapelsini meenutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Tõsi küll, seda juhul kui unustada ära liigimääratlus "APA" ... kui kirjutada New England Pale Ale, siis asetuks asi omale kohale. Igatahes mahlane, tistruseline ja kaarge värskendaja on ta ikkagi!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment