Monday, June 17, 2019

Seven Island


Seven Island (Foggy Island, Kreeka) prk 0,44 l. alc 8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / NEIPA" ja hinnang 87 punkti. Untappd ütleb "IPA - Imperial / Double New England" ja 3,94 punkti.

Tootjainfo: "New England Double IPA brewed with 25gr/lt hops"

Mõõdukat mõõtu purk, udusinine silt. Kollakas suuremulline vaht täidab pool klaasi ja kaob kiirelt. Õlle värvus - pudrune pläust. Aroom seevastu ei hammusta nina humala üledoosiga, vaid mõjub mõnusalt magusalt ja intensiivselt puuviljaselt.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja intensiivselt mõrkjas-magus ning veidi humalakribe. Keskmaitse on mahlane, humalane, vürtsikas, kirbuse ääremail, kuid siiski mõnusal moel mehune, täidlane ja puuviljane. Lõppmaitse muutub hapukamaks, mahlasemaks, kergelt juba kirbuse ääremail kõndivaks, kuid siiski kenas parlanksis püsivaks. Järelmekk on magusapoolne, mango-porgandi-kõrvitsa mehu taoline, mida on kenasti laimiahlaga ja valge piraga tuunitud, nii et kokku saab huvitav ja intrigeeriv  maitseelamus.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Vaadake kulla velled, õlu peab ka esteetiliselt nauditav olema, aga see siin hakkab oma värvuselt kraavimuda poole kiskuma. Kui kui see puudus kõrvale jätta, siis maitse mõttes on tegu üsna ideaalse topelt-NEIPA'ga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment