Saturday, June 8, 2019

Kahe Näoga Janus


Kahe Näoga Janus (UJH Man’s, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Pilsner - Imperial / Double" ja 3,09 punkti

Tootjainfo: "Imperial Sweet Pils
IBU 50"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt on seekord vähemalt kahe näoga :) Sõrmepaksune valge vahukiht püsib mõnda aega ja haagib end ka veidi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom - jaaa ... täpselt niimoodi üks imperial pils peabki lõhnama, magusalt, peaaegu läilalt, aga samas rohkelt kuivatatud puuviljade moodi ning veidi vürtsikalt. 

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses avaldub see veidi agressiivne vürtsikas-magus-nelgine-rosinane iseloom, mis paljusid pelutab, kuid vanale Gambrinusele nii meeltmööda on. 

Lõppmaitse on magus-mõrkjas, virsikute, viigimarjade, kaneeli, nelgi, muskaatpähkli, õunapovidlo ja pähklite peal seisnud valge rummi võluvaim segu. Selline tummine ja tubli tükk, mis päästab valla jutupaelad ja juhatab sisse pika öise pummelungi. Järelmekk röstib veidi pähkleid, jahvatab sisse muskaatmandleid, kallab peale murakalikööri ja jääb siis sulle otsa vaatama ... et noh vana, mis sa selle peale arvad?

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe! Vaata kallis kamraad, kui sa lased end eksitada nimest "pils" ja oletad end saavat lihtsat pilsnerit, siis sa ilmselt turtsud ja loobid ninaga nagu pahane siil. Aga usu seekord vana Gambrinust - imperial pils peabki Täpselt Niimoodi maitsma ... või isegi veel vängemalt. See on üks mõnusalt häiriv joogipoolis!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment