Saturday, July 22, 2023

Æblerov - Geil

Geil (Æblerov, Taani) prk 0,25 l. alc 7,0 %vol. Raetbeer on täna katki. Untappd liigimääratlus: "Cider - Other Fruit" ja hinnang 3,63 punkti ... aga nad teavad vist mingit teist, lahjemat versiooni, mille tootekirjeldus erineb tootja enda lehel olevast

Tootjainfo: "This GEIL hybrid is based on danish organic apple cider macerated on cherries and black currants with a touch of wild beer from To Øl Natur. The disc jockey’s geil. Everybody’s geil"

Tilluke purk, veidra-lapiline kujundus. Vähene lillakas-roosa vahukiht pole püsiv. Joogi värvus - tuhmivõitu tumepunane. Aroom - siidripõhi on kenasti tunda, sellele lisandub nii kirsi kui mustsõstra elemendid, kuid seda veidravõitu vänges kompotilises võtmes, millegi puiduse ja vaiguse elemendiga.

Esmamekk on leebe lõhna järel üllatav-ehmatavalt hapu ja veidi parkiv. Keskmaitse - mõrkjas-hapu, aroonialik ja kuivapoolne. Lõppmaitse - parkivalt kuiv, mõrkjas, mustsõstraseemnelik ja aroonialik. Järelmekk - nüüd on korraks tunda ka wild ale sõnnikust nüanssi, mis viib kogu maitse-elamuse võluvasse tajunihkesse.

Friigikas. Parkiv-kuiv-aroonialik-vaarikaseemnelik segu siidrist, metsikust õllest ja ülikuivast marjaveinist. Muuseas alkoholi pole üleüldse tunda!
---
veidi saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment