Tuesday, July 18, 2023

Hiiu Õlle koda - Kassari Hele Ölut

Kassari Hele Ölut (Hiiu õlle koda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Helles / Dortmunder Export" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Farmhouse Ale - Sahti" ja hinnang 3,3 punkti.

Tootjainfo: "Varasemalt osati pea igas Hiiumaa kodus õlut ikka ise teha. Teati kelle õllega pidu kiiremini lõpeb või kelle tehtu mehi pikemalt juures hoiab. Kassari Hele Ölut on lihtne hele ale, milles tunda traditsioonilist magusapoolset, linnaselist, tuntavat kuid siiski õrnemapoolse humalamaiguga õllemekki. Kassari Hele Ölut on õlu, mis mehi "juures hoiab""

Väike lihtne pudel, sildil kummaline merine stseenike. Valge vaht täidab alla poole klaasist ja kaob üsna ruttu. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomis on hea puhas vesi, puhtad tolmuvabad linnased, veidi karamelli ja leivane hapukas noot.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - magus-hapukas, leivane, linnaseline, isegi biskviitjas. Lõppmaitse - mõrkjas, veidral kombel (ilmselt tajuhäirena) veidi kadakane ja vaigune. Järelmekk viskab korraks hapukat leivast pärmist nooti, aga siis annab juba tubli vürtsika õhtusega edasi kuivema tervituse.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõru-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Korralik, ilma pretensioonideta lauaõlu, mida võiks ka pikema istumise ajal endale mitu klaasi ette võtta.
---
veel ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment