Thursday, July 27, 2023

Verhaeghe - Duchesse Cherry

Duchesse Cherry (Verhaeghe, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour Flemish Ale - Flanders Red / Oud Bruin" ja hinnang 97 punkti!! Untappd ütleb: "Sour - Flanders Red Ale" ja 3,95

Tootjainfo: "Duchesse Cherry is a blend of 1 and 2 year-old Duchesse de Bourgogne with local, sour cherries added to the maturing beer. The malt beverage is aged in oak casks, and utilizing whole cherries from the Limburg region of Belgium, as opposed to cherry syrup that is sometimes used in cherry beer production, Duchesse Cherry truly lives up to its name."

Väike lihtne pudel, sildil Duchesse. Kollane vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid ei ole püsiv. Õlle värvus - kirkalt ja sätendavalt punane. Aroomis on veidi veiniäädikat, pisut balsamicot ja kirsikivi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja täidlaselt hapu. Keskmaitse - õunaäädikas ja hapendatud tomati, kirsivein ja jõhvikaliköör. Lõppmaitse - hapu, karamelliseerunud jõhvikad ja õunaveinis laagerdunud rohelised tomatid. Järelmekk - kuiv, mahane, veinine, kodune suhkrustamata jõhvikamorss.

Keskmise kehaga, kuiva ja vähekarboniseerunud paletiga, hapu-magusa-hapu-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERTASEME rüübe. Flandria punasele eilile ei anna kirss iseenesest midagi väga suurt juurde, kuna maitsepildid on kattuvad, aga kuna juba see põhi ise on nii kurjama hea, siis on ka see tuletis ikkagi väga nauditav
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment