Thursday, July 6, 2023

Nöösker - Samet

(Nöösker, Eesti) pdl 0,375 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Melomel / Fruited" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Mead - Melomel" ja hinnang 4,23 punkti

Tootjainfo: "Vaarikamõdu ||| Raspberry mead
Kõikidest kohtadest, kuhu võid sattuda, on Šoti orud ühed kõige hämmastavamad. Nad võivad paista tahumatud, aga ka sametised. Erinevad kihid tekitavad tervikliku kogemuse. Täpselt nagu see magus ja mahe mõdu Šoti päritolu Glen Ample vaarikatest, mis Eestis kasvanud"

Keskmist kasvu pudel, sildil must-valged vaarikad. Vahtu sisuliselt ei teki. Joogi värvus - kirkalt helepunane. Aroom - leebelt vaarikane, selline sügisene aedvaarikas kastemärjalt jahedamal hommikul

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-hapu, veidi keeleotsa alkoholiselt torkev. Keskmaitse - vaarikaseemneselt mõrkjas-magus. Lõppmaitse - mõru-magus ja liköörilik. Järelmekk - nalivka, puhas vaarikanalivka vähese maasikase kõrvaltajuga.

Trans-mõdu. Ehk et ütleb, et on mõdu, aga tegelikult on nalivka. Või siis vastupidi. Aga vaarikas nii ehk naa. Magus maarikas. Maasikalik vaarikas. Dessertmaarikas.
---
saadaval Gambrinuses.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment