Friday, July 14, 2023

Hiiu Õlle - Kassari Tume Ölut

Kassari Tume Ölut (Hiiu õlle koda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Farmhouse Ale - Sahti" ja hinnang 3,38.

Tootjainfo: "Tume ale"

Väike lihtne pudel, sildil arusaamatu merine stseenike. Kollakas-pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumepunane. Aroom on magus-hapukas, maltoosalik ja kaljalik.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõru. Keskmaitse - mõru-magusakas, kõrbenud leivakontsiku ja ahju peal mustamiseni-kõrbemiseni kuivanud õunte taoline. Lõppmaitse - mõru-magus, leivakaljane, vürtsikas noot vihjaks justnagu rukki kasutamisele? Järelmekk muutub veidi mahedamaks, hapukas-magusapooleks, pihlakate ja leivakuivikute seguseks ning jällegi väga rukkiselt mõjuva vürtsika õhetusega.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõru-magusakas-mõru-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Vana Gambrinus on valmis peaaegu kihla vedama, et siin on ka rukkilinnaseid mängus!?
---
veel ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment