Friday, July 7, 2023

Pühaste - Karakia

Karakia (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja hinnang 3,95 punkti

Toojainfo: "Double Hazy IPA brewed with Motueka and Nelson Sauvin T-90 pellets & Rakau and Nelson Sauvin Hop Kief. Collaboration with Freestyle Hops, NZ.
Freestyle SubZero Hop Kief™ is concentrated lupulin for cold side use with all the flavour intensity of Freestyle pellets, but with added benefits and versatility"

Väik purk, kiiliblikaline kujundus :) Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua, haakudes kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom on üllatavalt kirbe ja ninatorkiv, sisaldades nii väävli kui ammoniaagi elemente, värsket kuusevaiku kui äsja puruksrudjutud naati ja putkevarsi.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja peale agressiivset lõhnalööki pehme ja magusana mõjuv. Keskmaitse tõmbab aga pealt selle esmase petliku rahumeelse maski ning ründab hapu-vänge-vürtsika ürdise, kampoli ja veidi eukalüptise jõulisusega. Lõppmaitse - hapu ja magus, mõrkjas ja vürtsikas, kõik neli pedaali on ühekorraga mitte küll põrandasse surutud, aga sellele üsna lähedal. Järelmekk - valge vein eukalüptivaiguga?

Ülevõllikas ja friigikas. Seda mitte kolekohutavas, aga kindasti hämmeldamapanevas võtmes. Agressor-õlu, mis ei jäta ükskõikseks. Masside lemmikut ei saa sellest teps mitte, aga oma rööpnihestuse mõttes humalanohikute hulgas kindlasti kõnepakkuv loodusnähtus
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment