Thursday, July 13, 2023

Hiiu Õlle Koda - Kassari Õunasiider

Kassari Õunasiider (Hiiu õlle koda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Apple Cider" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Cider - Dry" ja hinnang 3,46.

Tootjainfo: "Kassaris leidub juba ammustest aegadest niivõrd palju õunapuid, et nende kokkulugemisel võib eksida tuhandetes kui mitte kümnetes tuhandetes. Mahlateo aegu lasti juba vanadel aegadel osa õunamahlast käärima minna ja löödi astjasse kinni tiksuma. Kuidas külamehed seda jooki omavahel hüüdsid või kuidas see maitses, me ei tea aga tänane “Kassari Õunasiider” on valmistatud kohaliku õunasaagi mahlast, kääritatud ja mitmeid kuid laagerdatud krõbekuivaks ilma lisaaineteta klaari maitsega õunasiidriks."

Väike lihtne pudel, vanatädi ja lammas. Minimaalne vahukiht kaob kiirelt. Joogi värvus - kirkalt kollane. Aroom meeldivalt puhas, käärinud õunamahl ja ei midagi enamat.

Esmamekk on kerge kehaga ja kuiv ning hapukas. Kekmaitse - hapukas-magusakas, veidi rauane. Lõppmaitse - kuiv, mõrkjas ja hapu. Järelmekk - kuiv-kuiv ja rauarohke

Kerge kehaga, madala karboga ja väga kuiva kehaga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-hapu buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Vana Gambrinus ei tea siidritest kuigi palju, aga see kraam on klaar, puhas ja kuiv!
---
ilmselt saab varsti Gambrinuses olema
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment