Tuesday, December 17, 2013

13 reede coffe stout

13 reede coffe stout (Tanker Pilot Brew, Eesti). pdl 0,33 l. alc 7,2%vol. liigimääratlus: stout.

Väike lihtne pudel, proovipartiile kohaselt väga tehniline silt. Tumepruun vaht täidab aegamisi kerkides pool klaasi, olles tihe ja väga püsiv. Õlle värvus - täieline mustus! :) Aroomis seguneb mõnusalt hapukas röstitud kohviuba ja üsna äratuntav kõrvetatud linnas, lisandub veidi suitsuploomi.

Esmamekk on keskmise tihedusega ja intensiivselt hapukas. Keskmaitse muutub kohvikoogikeseks, selliseks tihkelt karameljaks, kohvikreemiga kaetud ja kohvi ning tilge rummiga immutatud koogikeseks, mille peale on veel veidi mõrušokolaadi riivitud. Lõppmaitse jääb samale kohvilainele, kuid see laine on üüüüüsna suur ja kõikemattev, ega ausalt öeldes selle alt ja kõrvalt suurt midagi välja ei paistagi. Järelmekk muutub juba pisut mitmekülgsemaks, lubades esile tulla taaskord suitsuploomil ning isegi veidi arooniamarjakesel, kuid see viimane on ilmselt rummis ligunemise järel oma parkiva toime kaotanud, ent seda maitsvamaks muutunud:)

Keskmisest tsipa raskema kehaga, veidi kleepja paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga jõuline rüübe. Klassikaline kohvistout, mis oma intrigeeriva nime jaoks peaks olema kas kõvasti kangem või siis veelgi kohvisem :)

---------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Mis valemiga etanoolisisaldus arvutatud on? 65% näilise käärimisastme juures (OG 1.066 - FG 1.022) ei tohiks mahuprotsent üle 6% olla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai sa kurask, see seal jah valesti, õige peaks olema ca 5,7-5,8 ABV,
      Tänan tähelepaneku eest.

      Delete