Thursday, December 19, 2013

Porter 19°

Porter 19° (Kaltenecker, Slovakkia). pdl ,5 l. alc 8,7% vol. liigimääratlus: Imperial Porter. Ratebeeri hinne pole veel välja kujunenud, beeradvocate ei tunne seda jooki üldse.

Toojainfo: "Made on the occasion of the first World meeting collectors beer shop held in Martin 3-6.10.2013. Are among the beers to warm up during the long winter evenings. This is a special type of an English winter porter, which is made by top fermentation. Produced during the winter. Unpasteurized.
Strong beer pronounced chocolate - caramel - maltiness, dark color, aroma of dried plums and ripe red fruit, dominated by the taste of dark chocolate, caramel sweets, with a hint of forest honey and prunes with a soft, dry fading. In conclusion appears fine bitterness and tar taste typical of the type of porter beer."

Lihtne keskmises mõõdus pudel, klassikalise kujundusega sildil kuulutab eraldi nurgake, et tegu on õlle-kollektsionääride kokkutuleku jaoks pruulitud õllega. Kreemikas vaht täidab pool klaasi, muutudes suuremulliseks ja taandudes mõõdukas tempos. Õlle värvus - uduselt punakaspruun. Aroom mõjub huvitavalt mitmekihiliselt - esmalt pahvatab tugev kohvilõhn, seejärel muutub aga üleküpsenud ploomide järele lõhnavalt hapuks ... ja kuidagi käärinuks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja intensiivselt hapu. Keskmaitses muutub see kreegiveini ja pohlamahla happesusega, kuid kerge mee varjundiga rüüpeks. Lõppmaitse annab välja veidi magusamat, kuid siiski uskumatult hapukat tooni, mis varjutab ka lõppmaitse. Ei oskagi öelda - pudeli peal on kirjas, et jook peaks püsima vähemalt 31.detsembrini, kuid siin on midagi käest läinud. Kahju kohe, see oleks võinud olla põnev. Vaatasin huvi pärast ka teiste hindajate kandeid ratebeeris ja kõik viimased kirjed rääkisid sama - see õlu on saanud nakkuse.

Keskmise kehaga, kuid kahjuks hindamatu õlu, kuna see rüübe on aia taha läinud.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment