Sunday, December 8, 2013

Suitsu porter

Suitsu porter (Õllenaut). pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol. liigimääratlus - amber ale. Ratebeeris kanne sees, kuid hindeid veel liiga vähe, beeradvocate jaoks tundmatu.


Tootjainfo: "Robustne ja suitsune, jõuline eil mis toob meelde laupäevase suitsusauna. Robust and smoky, powerful, yet gentle enough to match good pork roast. "


Kohvipruun vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on tihe ja püsiv. Õlle värvus - tuhmmust. Aroomis segunevad omavahel suits ja karamell.


Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ning suitsuselt hapukas. Keskmaitses domineerib kõrvetatud linnase hapukas mõrkjus ning lisandub meeldiv karamelline taust. Lõppmaitse meenutab kergelt kunagist "kukekommi" ehk kõrvetatud suhkrut, milles on pisut vürtsikaid sädemeid. Järelmaitse on virgutavalt erk ning mõnusalt hapukas-vürtsikas, meenutades barbarissi, suitsutoon taandub üsna tahaplaanile.


Keskmisest kergema kehaga, karboniseeritud paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas vägagi nauditav rüübe. Süte kohal küpsetatud seašašlõkk oleks paras pala siia juurde.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment