Sunday, December 8, 2013

Távoli Galaxis

Távoli Galaxis (Róth Serfőző Kft., Ungari). pdl 0,33 l. alc 6,1%vol. Liigimääratlus: IPA. Ratebeeri hinnang 95, beeradvocate jaoks tundmatu.

Tootjainfo: "This is the commercial version of the winner of the 2nd Hungarian International Homebrewing Competition, 2013. Távoli Galaxis is an Intergalactical Pale Ale (IPA) with the unique flavor and aroma of Galaxy hops."

Lihtne väike pudel, moderne sildikujundus päädib pudelikaela pidi üles sööstva raketiga. Valge vaht moodustab kolme sõrme paksuse kihi, mis muutub aegamisi suuremulliseks, kuid on siiski üsna püsiv. Õlle värvus - õrnalt uduselt kuldpunane merevaik. Arrom on mõnusalt mänguline, siin leiab nii greipi kui mangot, vaiku kui mett.

Esmamekk on keskmise raskusega ja magus-hapukas-vürtsikas. Keskmaitse avab lausa troopiliste puuviljade mahla kose, oi see on mõnus suutäis! Siin on nii kuldseid viinamarju kui kleepjat mangot, torkivat ananassi kui tihket pomelot. Lõppmaitse keskendub mesisele poolele, kuid seda mõnusalt soojas ja vürtsikas võtmes, justkui jooks mingit kergelt gaseeritud mee-siidrit, kui sihandne asi olemas on. Järelmekk on aga sootuks vürtsikam ja kuivem, ergutav ja erutav, troopliselt soe ja samas männimetsalikult vaigune.

Keskmise kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas MEGARÜÜBE! Ilmselt pole siia juurde väga mõtet mingit näksi pakkuda, kui siis ehk vaid mangoviile suu värskendamiseks.
-----------------
pilt siit

No comments:

Post a Comment