Monday, December 23, 2013

I Beat yoU

I Beat yoU (Mikkeller, Taani). pdl 0,33 l. alc 9,75%. liigimääratlus: topelt-IPA. 99 ratebeeris ja 87 beeradvocate järgi!!!

Tootjainfo: "An Imperial India Pale Ale brewed with: water, malt (maris otter, munich and cara-munich), flaked oats, hops (carpenter, warrior, centennial, amarillo, simcoe and columbus) and ale yeast."

Lihtne väike pudel, kollakasroheline silt tüüpiliselt Mikkellerliku kujundusega. Õrnalt kreemikat värvi vaht täidab pool klaasi, olles mitte just väga tihe, kuid siiski võimsalt püsiv. Õlle värvus - tumekuldne merevaik.

Aroom - jipppiaijeee - see on humalafriigi märg unenägu! Ohsajutt kui jõulised muru, eukalüpti, aprikooside, mee ja apelsinide lõhnad on rüütatud kõige üle valitseva vaha kleepjasse talaari. Seda võiks soovitada aroomiteraapia seanssideks!

Esmamekk on tihke ja meelalt magus-mõrkjas-hapukalt koirohu-nastoikane. Keskmaitse paneb kergelt pead vangutama - no püha ürask, kui vaiguseks ja kleepjaks on võimalik end kaevata? Greibiseemnete ja seedripähklite mõrkjasmaguskibe elevantjas tihkus täidab su pea, surudes viimasedki mõtted välja. Lõppmekk tatsab ringi purjus kuutõrvajana, lajatades oma laia pintsliga mööda keele allkülgi ja ajades maitsenäsakesed endast välja. Järelmaitse vähendab vaid kröömikese üldist üleelusuurt vaiguse mõruduse koormat, lastes sel muutuda suti hapukamaks ja õhulisemaks, meenutades nüüd tormijärgset männimetsa, mille murdunud okstelt tilgub sulle krae vahele kuldseid vaiguplörakaid.

Tihke kehaga, kergelt kleepja paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Oi luuslankadi ja kullkundadi, see maitsepiillerkaar kestab suus vist hommikuni, nii et ärge isegi üritage mingi toiduga vastu hakata!
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment