Saturday, December 14, 2013

Mont des Cats

Mont des Cats (Mont des Cats, Prantsusmaa). pdl 0,33 l. alc 7,6%vol. Liigimääratlus: belgia kange eil. Ratebeer pakub 87, beeradvocate 82 punkti.

Oluline lisainfo - tegu on trapistide mungakloostri õllega, kaheksanda "ametlikult selleks nimetatud puurlidega", kuigi füüsiliselt on ta pruulitud Chimay puulikojas!

Tootjainfot paraku leida ei õnnestunud.

Lihtne väike madal pudelike, soojades toonides sildil kujutatud kloostri siluetti. Helekreemikas vaht täidab 90% klaasist, muutudes aja jooksul suuremulliseks, kuid olles vägagi püsiv. Õlle värvus - uduselt tumeoranž. Aroom on magusalt karameljas ja külluslik, pisut banaanine ja pirnine, võine ja biskviidine.

Esmamekk on tihkepoolne ja puuviljaselt magus-mõrkjas, meenutades veidi üleküpsenud banaani. Keskmaitse on ülevoolavalt karameljas, tihkelt biskviitjas ja banaanine, meenutades lausa banaanikooki. Lõppmaitse muutub peaaegu et triplitele tasemel vürtsikaks, kuid oma veinisuselt meenutab isegi pigem quadruplit. Järelmaitse on taas tugevalt puuviljane, rosinane ja karameljas, vürtsikas ja kuidagi ... rahustav :)

Raskepoolse kehaga, kleepja paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-vürstika buketiga MEGARÜÜBE! Siia juurde tuleks pakkuda mõnd rammusamat juustu, soovitavalt kerge valgehallituse ja pähklitega rikastatud varianti.
---------
pilt siit


No comments:

Post a Comment