Wednesday, December 4, 2013

Tsar

Tsar (Buxton, UK). pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. liigimääratlus:russian imperial stout. Ratebeeris 99 punkti, beeradvocate pakub 88 punkti!!!

Tootjainfo: "TSAR is rich and powerful, a full bodied Imperial Stout. Malty chocolate, mocha and dark berry fruit-notes preside over a subtle hop profile, whilst a smooth velvety texture in the mouth gives way to a lingering bitter, dark chocolate finish."

Lihtne väike pudel, tumedates punastes toonides sildil viimase vene tsaari kujutis. Tuhm tumepruun vaht annab kahe sõrme paksuse kihi, mis on tihe kui samet ja sama püsiv. Õlle värvus - no ei ole värvust, on kõrgilt valgustneelav must!

Aroom. Oijah. Gambrinus taandub seljatoele ja tänab mõttes Taarat ja muid puuslikke. No selliste hetkede nimel tasub elada ja luua ja lehvitada. Tumedamaisse trühvelšokolaadi pakitud kuivatatud jõhvikas, mille kõrvale pakutakse klaasike šerrit. Kui suudate seda ette kujutada, siis te ei tea pooltki! Seda peab kogema!

Esmamekk mõjub selle lõhnapillerkaare järel kuiv ja asjalik nagu ülepingutav maneristlik tentsik. Keskmaitse aga astub uksele kui juba lahke majordoomus, metsmarjadena punetavate põskedega ja kergelt joviaalne, õrnalt kuiva ploominapsi järgi lõhnav ja muidu meeldiv tegelane. Lõppmekk kallab su klaasi portveini ja pakub kõrvale trühvleid, neid ehtsaid trühvleid, teate küll ... noh ega siis õukonnas ersatsi ei sallita. Hunnitu šokolaadi ja tammise tiheda väärtveini maitsed segunevad vastuvõtule tulnud suursaadiku suus, pannes unustama visiidi algset eesmärki - viimast etteheitvat meeldetuletust - ning pühenduma sulnile vestlusele lähedussejuhtunud ministrihärraga. Ja elu tundub korraga nii ilus ning pealinna ettekirjutused nõnda tüütud. Ahh las ta lennata, küll homme jõuab jälle tulla. Järelmaitse kõditab kurgupära šokolaadise ja metskirsise mälestusega ning soovitab ära koju minna. Magama peame me kõik. Oi zee oli ügz torrre õhtu ... norrrr.

Keskmisest raskema kehaga, mänguliselt korraga kuiva ja kleepja paletiga, mõrkjas-magusa-hapukas--mõrkja buketiga ÜBERRÜÜBE!!! Kui teil pole PARIMAID trühvelkomme, siis ärge pakkuge midagi siia juurde. See poleks väärikas.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment