Tuesday, December 24, 2013

Icelandic Doppelbock

Icelandic Doppelbock (Einstök Ölgerð, Island). pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. liigimääratlus: topelt-bock. Ratebeeris 83 punkti, beeradvocate 79 punkti!

Tootjainfo: "This limited-edition winter brew will make its debut in October, but this winter celebration ale is worth the wait. Malted barley and chocolate tones define the traditional style, while the robust aroma and long, mellow finish will make this the perfect companion for your holiday adventures."

Lihtne väike pudel, mille sildi tunnusviikingil on seekord Rudolfi nina ja sarved :) Õrnalt kreemikat karva vaht täidab kolmandiku klaasist, muutudes kiirelt suuremulliseks ja taandudes tasapisi. Õlle värvus - kirkalt pronksjas merevaik. Aroom on suhteliselt tagasihoidlik, karameljad linnased ja pähkline martsipan võistlevad omavahel, jättes kuhugi tahaplaanile veidi ka kuivatatud õunu.

Esmamekk on keskmisest sutsu tihedam ja magus-mõrkjas. Keskmaitses domineerib mõnus röstpähkel (kusjuures india pähkel!), suutunnetus on pisut võine ja kreemikas. Lõppmaitse muutub karameljaks ja biskviitjaks. Järelmekk aga avaldab seni varjus olnud humalase tausta, meenutades juba noort IPAt.

Keskmisest tihkema kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, magus-hapukas-mõrkja buketiga jõulisepoolne rüübe, mida liigitaks siis pigem lihtsal bocki, mitte topelt-bocki alla nii kanguse kui maitseraskuse mõttes. Suurepärane sõõm nt kanašašlõki allaloputamiseks.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment