Saturday, December 14, 2013

Moor Top

Moor Top (Buxton, UK). pdl 0,33 l. alc 3,6 %vol. liigimääratlus: hele eil. Ratebeeris 90 punkti, beeradvocate pole veel otsusele jõudnud.

Tootjainfo: "A delicious beer. Hopped with armfuls of American Chinook hops, this beer oozes citrus flavour and aroma. It has a lovely sweetnes balanced with a lingering bitter finish backed up with a late grapefruit hit."

Lihtne väike pudel ja sama lihtne pruunides toonides sildike. Erkvalge vahukiht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis on suuremulline ja kärsitu. Õlle värvus - õrna uduvinega helekollane. Aroom on värske ja kerge, puuviljane bukett meenutab greipi ja mandariini.

Esmamekk on kerge, lausa vesisepoolne ja õrnalt mõrkjas. Keskmaitse üllatab aga nii heleda ja õrnukese sissejuhatuse järel bitterile omase puuviljase ja vaiguse mõrkjusega. Lõppmaitses muutub männiokaste üldtoon domineerivaks, lubades selle kõrvale vaid pisut linnasekaramelli. Järelmaitse on kerge ja värske nagu hommikune uduvine mereäärsel niidul.

Väga kerge kehaga, nõrgalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga kerge, kuid siiski väga nauditavalt värskendav rüüpeke! Siia juurde oleks paslik haugata midagi sama kerget, nt õrnsoola kurgikest.
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment