Sunday, December 15, 2013

Noteckie na Miodzie Lipowym

Noteckie na Miodzie Lipowym (Browar Czarnków, Po ola). pdl 0,75 l. alc 5,6%vol. Liigimääratlus:meeõlu. Ratebeeril on küll olemas sissekanne, kuid ei ühtegi kirjeldust, beeradvocate ei oma sedagi.

Tootjakirjeldus: "Beer prepared in cooperation with the beekeeping champion Ireneusz Gołaskim of apiary honey Republic ® in Notecka. This unique combination of base Noteckiego Dark with a wonderful, wholesome honey from the clean area . Real honey beer."

See õlu algab mitte ainult loost "haruldane ja raskestileitav", vaid karbist! Tegu on ühe omanäolisema pakendiga, mida Gambrinus näinud - nägus pappkarp hoiab suurt kääniskorgiga pudelit nagu väärisasja :) Kreemikas vaht loob sentimeetrise kihi, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt hele kirsipunane. Aroomis on mesi segamini õunte ja pirnidega.

Esmamekk on kergeke ja magus-hapukas. Keskmaitse muutub taevalikult nauditavaks kergeks meeveiniks, millesse seguneb vaarikas ja mustikas. Lõppmekk tundub metsamarjajoogina, mida on magustatud meega ja hoitud päris meekärgede peal. Järelmaitses aimdub juba ka suira ja taruvaiku, mõrkjat ja vürtsikat, kuid peamiseks tegijaks jääb siiski päikeseliselt metsavälult korjatud vaarikas ning samast kännu alt leitud metsmesilaste mesi.

Kergepoolse kehaga, väga nõrgalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-mrõkjas-magus-vürtsikas-magus kerge mesijook. Siia kõrvale oleks paslik pakkuda piparkooke, kas teate :)
------------
pilt siit (kolmikust vasakpoolne)

No comments:

Post a Comment