Monday, December 9, 2013

Imperial Black

Imperial Black (Buxton, UK). pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. liigimääratlus: IPA. Ratebeeris 99 punkti, beeradvocate pole veel koondhinnet välja töötanud.

Tootjainfo: "Full bodied jet-black ale with a pale-tan head. Abundant fresh hop aromas suggesting zesty citrus pulp and forest fruits."

Lihtne väike pudel, mustjates toonides silt. Tume tuhm vaht täidab pool klaasi, olles sametjas ja tihe. Õlle värvus - vähese tuhmpunase helgiga mustjaspruun. Aroom mõjub oi-sa-sinder-kui humalaselt, veidi lagritsa ja tsitruse järele, lisaks veel pisut vürtsi ja niiske mulla lõhna.

Esmamekk on keskmisest tiba raskem ja meeldivalt magus-vürtsikas. Keskmaitse teeb aga 180-kraadise pöörde, liikudes jõuliselt muruse humala manu. Lõppmekk lisab siia veidi kohvi ja kõrvetatud linnaseid, tiba lagritsat ja tilgakese brändit. Järelmaitse on alkoholisoe, jõuline ja taruvaiguselt mõrkjas.

Keskmisest raskema keha, tugevalt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas ÜBERRÜÜBE! Toidusoovitust pole mõtet anda, see jook varjutab kõik.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment