Friday, December 13, 2013

Happy Chappy

Happy Chappy (Cromarty, UK). pdl 0,5 l. alc 4,1 %vol. liigimääratlus: hele eil. Ratebeeris hindeks 74, beeradvocate koondhinne pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Our New Wave Pale Ale made with the crisp citrus hops from the USA and fresh tropical hops of NZ. This beer is perfect for a session, so go on grab a pint and become a Happy Chappy! Excellent with chicken dishes, salads and pizzas."

Lihtne keskmine pudel, mitmeosaline sildike. Erkvalge vaht täidab veerand klaasist, muutudes suuremulliseks, kuid jäädes püsima. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom mõjub kergelt ja kargelt, värskelt niidetud muru moodi.

Esmamekk on kerge ja mõrkjas. Keskmaitse tundub lausa üllatavalt - niivõrd värskendav ja mänguline on selle mõju keelel. Lõppmaitses täidab kogu suuõõnt mõrkja kosena mõjuv maitsepilv, olles küll lihtne ja ühetooniselt mõrkjas, kuid nüüd lisandub siia midagi puuviljast, on see nüüd aprikoos? Järelmekk on pikk ja ühtlane, väga karastav kui kevadine tuuleiil, mis toob ninna esimese muru hingekosutava puhangu.

Kerge kehaga, keskmiselt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magus-mõrkja buketiga lihtne, kuid äärmiselt kosutav rüübe. Kerge kanasalat oleks siia juurde parim.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment