Wednesday, December 4, 2013

AKA IPA

AKA IPA (Cromarty, UK). pdl 0,5 l. alc 6,7 %vol. liigimääratlus: APA. Ratebeeris hindeks 97, beeradvocate koondhinne pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "I am no make believe IPA, I am big, resinous and stoked with American hops! I am also known as India Pale Ale."

Keskmist mõõtu tavaline pudel, omanäoline sildikujundus - retroliku kujundusuega ja trükitud jõuluehet meenutavale paberile :) Valge vahtmoodustab sõrmepaksuse kihi, mis pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun.

AROOOOM!!! Ja ärge öelge, et ma teid ei hoiatanud! See on midagi erakordset, pannes Gambrinuse vaikselt omaette naerdes pead vangutama! See mõjub erakordselt ... hmmm ... roheliselt! Silme ette tuleb värske koriander, kompostihunnikusse segatud värskelt niidetud putked ja riitsinus. Ja siis lisaks veel meekärjed ning üleküpsenud mango. Ja siis veel midagi :)

Esmamekk mõjub üllatavalt kergelt ja leebelt vürsikas-mõrkjalt. Keskmaitse muutub jällegi muruseks ja vaiguseks, pisut tolmu ja rõskuse järgi mekkivaks (see peaks ju ometigi olema inglise, mitte ameerika humalate pärusmaa!). Lõppmaitse on vaigune ja puuviljane, maitsest kui üleküpsenud mango ning papaia, mis on segatud noorte kuusevõrsetega. Järelmekk on aga taas kergepoolne ning taruvaigune.

Keskmisest kergema kehaga, nõrgalt karboniseerunud buketiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga MEGArüübe! Seda peab millegi rammusada toetama, nt kasvõi ploomidega hautatud sealiha.
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment