Friday, March 18, 2022

Chinookie

Chinookie (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 3,83

Tootjainfo: "Resiny and chewy double IPA with Chinook and Ella hops"

Väike purk, sildikujundus murtud toonides arusaamatus. Kollane vaht täidab poole klaasist ja püsib korralikult, haakudes kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt merevaigukarva. Aroom on rõskelt ja nätskelt magus-hapukas, meenutades päikese käes üles soojenenud vana männivaiku.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - hapukas, leivane, pihlakane, pisut jahune, metsõuna-marmelaadine. Lõppmaitse - magus, sepikune, karamelline, veidi puidune, mõõduka alkoholise torkega. Järelmekk - magus, veidi ehk šerrit meenutav, kuid samas ka viskiliku kuivusega ... ja siis keerab jõuliselt mõru-puiduseks ja kuivaks.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-magusakas-hapukas-magus-vürtsikas-mõru buketiga Väga hea taseme rüübe, jäädes kuhugi "american strong ale" ja kangema westkõusteri vahele. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment