Monday, March 7, 2022

Passion Fruit Tart Saison

Passion Fruit Tart Saison (Béatitude, US) pdl 0,7 l. alc 4,5 %vol. Ratebeer ütleb: "Saison / Farmhouse - Flavored" ja 93 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,9 punkti.

Tootjainfo: "This Tart Saison is brewed in the Belgian tradition of tart farmhouse ales. The magic happens when our house blend of Brettanomyces, Lactobacillus and Saison yeast throw an out-of-this-world party in our fermenters. Aged on passion fruit, this yields a beer with a lacto forward nose, an intensely tart fruit flavor, a doughy complexity, and takes the word "refreshing" to a whole new level."

Kopsakas pudel, soojades toonides lihtne sildikujundus. Valge sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - uduselt kollane. 

Aroom on ülemeelikult toredalt ja mahlaselt magus-hapu, veidi ninas nakitev ja kenakesti passioonviljane.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja plinkivalt hapu, isegi happeline. Keskmaitse - oiiii see on lahe sädelev segu piimhappebakteri pehmest jogurtisest puudutusest ja breti teravusest. Lõppmaitse - kuiv, jõuliselt passiooniviljane, keelekülgi parkiv ja kihisevalt mänguline. Järelmekk ... uhhhhhhhh, kui kurjama kuiv ja happeline ja silmi avama panev ... veidi pirnine ja tikrine ja sõstrane ja üleüldse mõnuskolelahe.

MEGA! Happeline, kuiv, mänguline, mitmenäoline, kerge ja supervärskendav. Oi kui ilus oleks seda suvel terassil külalistele pakkuda ja vaadata üllatunud nägusid, saades sellise sahmaka mahlast elamust õlleklaasist!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment