Thursday, March 17, 2022

Tõrv Sai Teoks

Tõrv Sai Teoks (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole samuti veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tõrva kohvikuga Nöhvik koostöös valminud tõrvane, tume ja kange õlu, kergelt turbasuitsune. Rahvajutu järgi elas kunagi mees nimega tõnis, kes tegi kohalikus metsas kuuse- ja männikändudest tõrva ja nii sai Tõrva linn oma nime. Antud märjuke on meie ettekujutus sellest, milline Tõnise toodang umbes olla võis."

Väike purk, sildikujundus tumeöine. Tumepruun vaht täidab pool klaasi, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - must. Aroom on hapukalt suitsune ning tõepoolest tõrvase noodiga.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-magus ning õrnalt suitsune. Keskmaitse muutub veidi õlisemaks - või noh siis tõrvasemaks, kui minna looga kaasa - ja melassiselt tumemagusaks. Lõppmaitse - magus-mõrkjas ja veidi alkoholine. Järelmekk - röstine, hapukas, aga pearõhk on siiski magusal poolel.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-magus-suitsune-magus-hapukas-mõru-magus-vürtsikas-magusa buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Tõrvast jääb asi nüüd kaugemale kui lahe nimi ja lugu lubaks oodata. Kuid veidi suitsuse ja pisut liiga magusa imp-stoudina läheb see kraam üsna kenasti sellesse rubriiki, mida on üsna kerge soovitada nii edasijõudnumale kui ka algajamale maitsejahtijale. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment