Saturday, March 26, 2022

Õllenaut IPA

Õllenaut IPA (Õllenaut, Eesti) prk 0,5 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Session IPA", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - American" ja hinnang 3,4.

Tootjainfo: "Session IPA stiilis värske ja aromaatse karakteriga suvine eil, kus on lopsakalt Mosaic humala ja röstitud leiva aroomi- ja maitsenoote."

Keskmist kasvu purk, purgiseeria tavadisain erksalt helerohelisel foonil.

Et luureinfo kohaselt on tegu Muruniitja purgistet versiooniga (mida ma ostmise hetkel ei teadnud), siis võtangi nüüd võrdluse aluseks kaks aastat tagasi tehtud kirjelduse.

Vahtu tekib - nagu purgist valamisel ikka - u kaks korda rohkem kui pudeliversioonis, kuid on see-eest pisut vähem püsivam. Õlle värvus - kaks korda heledam. Aroomis on vaigu ja tsitruse noodid umbes samasuguste rõhuasetustega, kuid seekord on lisaks ka hapukam ja pärmisem tahk. Maitsepilt on samamoodi hapukam, pärmisem ja taignasem.

Kui kaks aastat tagasi sai antud hinnanguks "VÄGA HEA TASEME rüübe", siis nüüdne (ja üsna tublisti teistsugune) versioon saab hinnanguks üsna kasina "OK tase". Midagi on siin kojal puuksu läinud, toonase karge ja vürtsika kerge SIPA asemel on purgis hapukam ja tuntavalt pärmine kraam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment