Sunday, March 6, 2022

St-Feuillien Saison

St-Feuillien Saison (St-Feuillien, Belgia). pdl 0,75 l. alc 6,5 % Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang 89 punkti. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,55 punkti

Tootjainfo: "St-Feuillien’ Saison is what the Belgians call a beer of the terroir, a traditional farmhouse ale with all the rich savour of the fertile land of southern Belgium. Saison, a warm golden blonde ale, is a top-fermented classique. Thanks to secondary fermentation in the bottle, Saison has an unmistakable flavour full of rich nuances and a slight tang. Saison, the latest in a long line of top-quality St-Feuillien beers, is a “hoppy”, unfiltered beer that is so emblematic of the rich Belgian tradition.
IBU 28"

Kopsakas pudel, kork-korki hoiab traatkinnis, klassikaline sildikujundus. Kreemikat karva vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldne. Aroom on mõrkjas-kuldne, soe ja päikeseline, heinaküüni ja kõvakstambitud ukseesise mulla lõhnaga.

Esmamekk on keskmisest õõõrnalt raskema buketiga ja mõrkjas. Keskmaitse lööb aknaruudud särama, võtab sahtlis välja kuldse fanfaari ja laseb veskiukselt vaskselt kumavat rõõmu uue päeva üle. Lõppmaitse - hapukas-mõrkjas ja sügavsümpaatselt pärmise puudutusega, rääkides ehedaimas saisonide murrakus, põristades kergelt ja visates kummalist nalja viljasaagi ja muu sellise üle, millest linnavurled ei saa hästi arugi. Järelmekk on imeliselt magus-mõrkjas, keelepäral kihelev nagu frivoolne anekdoot, mida justkui ei tahaks seltskonnas rääkida ... aga rääkimata ka ei suuda jätta

Keskmisest suti raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Selle õllestiili suurepärane esindaja, pakkudes kohtumist klassikaga, mida võtaks mõnel õhtul ette kohe õhtu otsa ilma kõrtsilauast lahkumata kauemaks kui see hädavajalik.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment