Saturday, March 26, 2022

X 13.4 New England IPA

X 13.4 New England IPA (CREW Republic, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 4,13

Tootjainfo: "malz: Pilsener, Weizen, Hefe- und Karamelmalz
Hopfen: Galaxy, Mosaic, Amarillo, Citra"

Väike lihtne pudel, robustselt lihtne disain. Pöidlapaksune erkvalge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - mudruselt-mehuselt kollane. Aroom on meeldivalt mahlane, mango, pirnikompoti ja virsikute segune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõjusalt hapukas-mõrkjas. Keskmaitses hapukus tugevneb, võtab lausa happelise hoiaku, mida võimendab humalahammustuseke keelekülgedel. Lõppmaitse - magus-hapukas, õunamahlas laagerdunud pooltoorete virsikute taoline, fooniks vürtsikas-kribelev humalaärritus. Järelmekk on hapukas-mõrkjas, nüüd juba mahedam ja mehusem kui algushetkel, kuid igatahes kenasti karge ja mahlane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapu-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Jah, tõepoolest väga kena ja värskendav NEIPA, kuid nii kosmiliselt kõrgelt vaimustuda kui UT punktid näitavad, ei oska vana Gambrinus küll kuidagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment