Wednesday, July 20, 2016

39 Bloedbroeder


39 Bloedbroeder (Kompaan, Holland) pdl 0,33 l. alc 9,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "porter" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo (google tõle kaudu): "In ecstasy or anger; the blood boils in the blackened heart. Always. Time or no time, the fire water crawl where others do not come or go. Up high concept, so and not otherwise. Relationship bloody.
Jet-black malt. Fire Red port.Stilted fermented.
EBU 62"

Väike lihtne pudel, pruulikoja must-valge tunnussilt ... mis muudab müügi üsna raskeks :) Kreemikat karva vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib päris kenasti, jättes ka klaasiseintele korraliku vahupitsi. Õlle värvus - kirkalt tume kastanipunane. 

Aroom ... ooo see on külluslik. Veidi suitsune, kuivatatud mustade ploomide ja tumeda šokolaadi segune, veini ja vaarikasiirupi taoline. Tõsine ja väärikas kui üks vanakooli klaaskupliga laualamp, mida vaadates tuleb tahtmine istuda raamatukokku ja seal öö otsa tudeerida. 

Esmamekk on raske kehaga ja hapukas-mõrkjas, tume ja tihe kui öö akna taga. Keskmaitse pöörab aga oma tumeda palge kuidagi rõõmsaks, säravaks, ulatades sulle peoga kuivatatud ploome ja pakkudes sinna juurde sõõmukest vaarikanastoikat. 

Lõppmaitse vaatab unistava pilguga taevasse ning loeb hektilist luuuletust röstpähklitest, rosinakringlist ja ploomidest šokolaadis. 

Järelmekk. Kas raamatukogus võib šerrit juua? Eriti kui see on pihlakate peal seisnud. Melassi ja lagritsa segu kõlab ju vähemalt sama põnevalt kui psühholoogiaõpik, kas pole?

Raske kehaga, üle keskmise kearboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Kas tõesti on imp.stoudile portveini sisse segatud? Igatahes tulemus on mõnna. Üldse-mitte-kergesti joodav. Siia juurde võiks pakkuda sinihallitusjuustuga täidetud musti ploome.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment